2013. augusztus 26., hétfő

Blender-leckék a Full Circle Magazinban

A kreanod.hu (kreatív pályázati felhívásokat összegyűjtő) weboldalon nemrég volt egy kabalafigura-tervező pályázat. Arra gondoltam, hogy ha legközelebb lesz ilyen, akkor én is pályázok - csak előtte meg kellene tanulnom egy 3D-modellező program kezelését.
Ki is választottam magamnak egy ingyenes (de ennek ellenére legális) 3D-modellező és animáló (de sajnos magyar menüvel nem rendelkező) programot: a Blendert és letöltöttem a gépemre. Ahhoz azonban, hogy meg is tanuljam (legalább nagyvonalakban) a kezelését, keresnem kellett hozzá magyar nyelvű használati útmutatót, "leckéket".
Szerencsére az - ingyenes és platformfüggetlen programokkal kapcsolatos - Full Circle Magazin pár hónapja indított egy - a Blenderről szóló - leckesorozatot, amelynek első néhány része megtekinthető az alábbi sorokra kattintva:

- Blender: 1. rész (Full Circle Magazin 2013. május)
- Blender: 2. rész (Full Circle Magazin 2013. július)
- Blender: 3. rész (Full Circle Magazin 2013. augusztus)

(A magyar nyelvű leckesorozat várhatóan további részekkel folytatódni fog, ezek - majd - kikereshetőek a Full Circle Magazin honlapjáról: http://fullcircle.hu/ az egyes magazinszámokra kattintva.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése