2013. augusztus 31., szombat

Lopj úgy, mint egy művész! (előzetes könyvajánló)

Ezen a nyáron jelent meg a HVG Kiadó gondozásában Austin Kleon "Lopj úgy, mint egy művész! - 10 tanács a kreativitásról" című könyve. Úgy írom ezt az (előzetes) könyvajánlót, hogy magát a művet (még) nem is olvastam - viszont a témája, a bevezetője, a belőle - a kiadó honlapjára feltett (ide kattintva elolvasható) - idézetek alapján (majd) szívesen elolvasnám, ugyanis előzetesen látok benne potenciált, lehetőséget arra, hogy e könyv segítségével kibontakoztassam - vélt vagy valós - kreativitásomat, és (az eddigiekhez képest) jobban boldoguljak az életben.

A kiadó imént megadott honlapján bele is lehet olvasni a könyvbe - akár a tartalomjegyzékben szereplő mind a tíz tanácsot (például azt, hogy "Ami igazán fontos: a hobbi.", vagy: "Írd meg a könyvet, amit szívesen olvasnál!"  esetleg: "A nagy titok: végezd jól a munkád, az eredményét oszd meg másokkal!") is ingyen elolvashatjuk, akárcsak egy T.S. Eliot idézetet a témával kapcsolatban:
"Az éretlen költők utánoznak, az érettek lopnak; a rossz költők elrontják, amit elvesznek, a jók pedig jobbat, de legalábbis különbözőt alkotnak belőle."

A könyv írója szerint: amikor másoknak javasolunk valamit, valójában saját, fiatalkori énünkhöz szólunk - és szerinte ifjúkori énjére ráfért volna akkor néhány jó tanács, hogy könnyebben művésszé válhasson. Ezért írta meg ezt a könyvet - és most már én is érteni vélem, hogy én miért ajánlok itt a blogomon másoknak - általam még el sem olvasott - könyveket: talán azért, mert elsősorban magamnak adok tanácsot, hogy mit olvassak...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése